بستن
FA EN

مرکز تحقیقات میوه کیوی (Kiwifruit Research Centre)

1- گروه پژوهشی اصلاح و معرفی ارقام جدید میوه کیوی

اهداف اصلی گروه پژوهشی عبارتند از:

- دست­یابی به ارقام میوه کیوی گوشت زرد (طلایی)، با ظاهر جذاب، عطر و طعم مطلوب و متفاوت، زودرس جهت صادرات زود هنگام، همچنین ارقام میان­رس که با پتانسیل انبارمانی بالای داشته باشد و مقاوم به آفات و بیماری ها به خصوص بیماری شانکر باکتریای باشد.

- دست­یابی به ارقام گوشت قرمز با عطر و طعم جدید و ظاهری متفاوت نسبت به رقم خونی موجود. به طوری­که این ارقام پتانسیل انبارمانی مطلوبی داشته باشند و نسبت به آفات اصلی از جمله شپشک توت مقاوم باشند.

- دست یابی به ارقام نر سازگار با ارقام ماده هایوارد و ارقام جدید جهت گرده افشانی طبیعی، همچنین  دست یابی به ارقام نر با گل­های درشت و زود گل جهت انجام گرده­افشانی مصنوعی  

اعضای گروه پژوهشی

- دکتر یوسف حمیداوغلی (اصلاح و بیوتکنولوژی)

- دکتر حبیب الله سمیع زاده  (اصلاح و بیوتکنولوژی)

- دکتر محمود قاسم نژاد  (میوه کاری)

- دکتر فرجاد رفیعی  (اصلاح و بیوتکنولوژی)

- دکتر محمدمحسن زاده  (اصلاح و بیوتکنولوژی)

2- گروه پژوهشی تولید پایدار میوه کیوی

اهداف اصلی گروه پژوهشی عبارتند از:

- اصلاح شیوه­های تولید میوه کیوی با تاکید بر ارتقای کیفیت و صادرات

- استانداردسازی کیفیت میوه کیوی جهت افزایش سهم صادرات میوه کیوی ایران در بازارهای بین المللی

- بکارگیری روش های نوین کنترل آفات و بیماری ها با تاکید بر سلامت مصرف کننده و حفظ محیط زیست

- حفظ منابع آب و خاک با بکارگیری روش های نوین آبیاری و مدیریت صحیح تغذیه

اعضای گروه پژوهشی

- دکتر محمدحسن بیگلویی (آبیاری و زهکشی)

- دکتر منصور افشارمحمدیان (فیزیولوژی گیاهی)

- دکتر محمودقاسم نژاد (میوه کاری)

- دکتر سالار جمالی (بیماری شناسی گیاهی)

- دکتر محمد قدمیاری  (حشره شناسی)

- دکتر صدیقه موسی نژاد  (بیماری شناسی گیاهی)

- دکتر محمد رضا خالدیان  (آبیاری و زهکشی)

- دکتر محمود فاضلی   (شیمی خاک)

3- گروه پژوهشی پس از برداشت و بازاریابی میوه کیوی

اهداف اصلی گروه پژوهشی عبارتند از:

- اقتصاد و مدیریت تولید میوه کیوی

- بازارسنجی، ارزش گذاری فرآورده های اصلی و جانبی کیوی فروت

- مطالعات بازاریابی داخلی و خارج کشور و تعیین بازارهای هدف

- تولید فرآورده های غذایی جدید از میوه کیوی

- بسته بندی و نگهداری اصولی میوه کیوی و فرآورده­های آن

- ارزش آفرینی از ضایعات و فرآورده های جانبی کیوی فروت

- استحصال ترکیبات سودمند و زیست فعال از کیوی فروت

- به کار گیری ترکیبات زیست فعال کیوی فروت در تولید فراورده های غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی

اعضای اصلی گروه پژوهشی

- دکتر محمود قاسم نژاد (میوه کاری)      

- دکتر علیرضا مهرگان نیکو (شیمی مواد غذایی)

- دکتر عادل بخشی پور زیارتگاهی (فناوری پس از برداشت)

- دکتر محمد کاوسی کلاشمی (اقتصاد منابع طبیعی)

- دکتر رضا اسفنجاری (مدیریت و تولید)

- دکتر حماد ذرعی فروش (فناوری پس از برداشت)

 

حامیان اصلی مرکز تحقیقات میوه کیوی

1- سازمان های دولتی

- دانشگاه گیلان

- سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان

- صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری

- استانداری استان گیلان

- بسیج مهندسین کشاورزی

2- بخش خصوصی

- انجمن کیوی استان گیلان

- انجمن کیوی غرب مازندران

- انجمن صادر کنندگان استان گیلان

- انجمن سردخانه داران استان گیلان

- شرکت توسعه کشاورزی میثاق پایدار شمال

-شرکت بازرگانی و سردخانه عجم چوبر تالش

- شرکت های خصوصی فعال دیگر در صنعت کیوی 

انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی به منظور تولید و صادرات پایدار و خلق فرصت­های جدید برای میوه کیوی ایران در بازارهای بین­ المللی می­باشد.

 

تصاویر مرکز تحقیقات میوه کیوی