FA EN

نصب و راه اندازی دستگاه طیف سنج نشری پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES) در آزمایشگاه مرکزی

دستگاه طیف سنج نشری پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES)  مدل SVDV5110   ساخت کمپانی Agilent  در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان با موفقیت نصب، راه اندازی و آماده ارائه سرویس شده است. این دستگاه امکان تعیین همزمان بیش از 63 عنصر شیمیایی با روش طیف سنجی نشری پلاسمایی را دارد.

این روش بر مبنای استفاده از پلاسما به‌عنوان منبع برانگیختگی جهت آنالیز کمی و کیفی عناصر می‌باشد. در این روش جریانی از گاز آرگون توسط یک میدان مغناطیسی با فرکانس رادیویی مشخص یونیزه می‌شود و حرارتی نزدیک به 12000 درجه کلوین تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. نمونه توسط یک نبولایزر به داخل پلاسمای آرگون پاشیده می‌شود و در دمای بالا تبدیل به ذرات اتمی (یونی) شده و ایجاد نشر می‌کند. در نهایت میزان نشر توسط دستگاه اندازه‌گیری می‌شود.

طیف سنجی نشری پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES) یکی از مهم‌ترین روش‌های دستگاهی آنالیز عنصری است. از این روش می‌توان برای اندازه‌گیری عناصر در نمونه‌های مختلفی مانند نمونه‌های خاک، آب، فلزات، سرامیک‌ها و نمونه‌های آلی استفاده کرد. از دستگاه  مذکور به دلیل تطبیق‌پذیری و تکرارپذیری، می‌توان نتایجی با دقت و صحت بالا به دست آورد که با توجه به اهمیت و کاربردی بودن این روش، آموزش صحیح آن باعث درک بهتر و رفع مشکلات و انجام هر چه بهتر آنالیزها می‌شود. بدین ترتیب به دلیل مزایایی از قبیل قابلیت تشخیص طیف وسیعی از عناصر، تداخل‌های شیمیایی بسیار کم و حد حساسیت بالا کاربردهای زیادی را در زمینه‌هایی نظیر مهندسی مواد، محیط زیست و شیمی پیدا کرده و در بعضی موارد جایگزین روش‌هایی چون طیف‌سنجی جذب اتمی و طیف‌سنجی گسیل شعله شده است.

این دستگاه تنها دستگاه  فعال و پیشرفته از نوع خود در استان گیلان می باشد و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان که آزمایشگاه جامع استاندارد، آزمایشگاه مرجع گمرک و تعیین ماهیت کالا، آزمایشگاه معتمد محیط زیست و … می باشد آمادگی پذیرش نمونه و ارائه خدمات آزمون به گمرکات کشور، صنایع کشور، شرکت های دانش بنیان، اساتید و دانشجویان دانشگاه گیلان و سایر دانشگاه های کشور را دارد.

آدرس کوتاه :